bøger og yoga

Bliv mere koncentreret: 5 grunde til at prøve yoga

Hvis du vil holde en pause fra bøgerne et sekund, så kan du passende gøre det med en gang yoga. Læs med her hvorfor dette sammen med bøger er en enormt populær aktivitet for tiden!

Yoga er en gruppe af fysiske, mentale og spirituelle praksisser, der stammer fra ældgamle Indien, men har siden bredt sig til resten af verdenen. Du har måske en kollega set flere forskellige yogakurser dukke op rundt omkring i din by. Skulle du være nysgerrig, har vi her samlet fem gode grunde til at prøve yoga.

1 Det er god træning

Først og fremmest kan man sige om yoga, at det er fremragende træning for din krop. Du kan tilpasse dig til de forskellige øvelser i dit eget tempo og komfortniveau. Uanset hvilken yogaøvelse, du vælger, vil træningen føre til forbedret fleksibilitet og en generelt stærkere krop.

2 Det hjælper dig med at leve i nuet

De fleste af os bruger store dele af vores tid på at tænke over fortiden eller fremtiden, hvad enten det har at gøre med at fortryde eller at planlægge. Andre gange zoner vi ud af vores nuværende situation for at blive fortabt i vores smartphones og sociale medier. Mange af fordelene ved yoga stammer fra vores evne til at koble os af og fokusere på, hvad der på nuværende tidspunkt foregår i din krop og i dit liv i det hele taget.

3 Det hjælper med at reducere stress

Yoga reducerer den stress og angst, du føler i øjeblikket, hvilket reducerer de fysiske effekter, stress har på kroppen. Ved at fremme afslapning, hjælper yoga med at nedsætte antallet af stresshormoner som kortisol. Andre fordele er et lavere blodtryk og hjerterytme, samt bedre fordøjelse og forstærkning af immunsystemet.

4 Det passer godt efter en god læsning

Nu er vi jo på readybooks.dk og derfor vil det jo ikke være det samme eller give mening, hvis ikke også der kom en grund til, hvorfor at man skulle forfølge netop dette i forhold til at få læst nogle spændende bøger. At læse bøger efter eller før en yoga session er den bedste måde at få det godt med sig selv på!

5 Det forbedrer dit åndedræt

Vores åndedræt og følelser påvirker hinanden gensidigt. Yoga gør dig mere opmærksom på din vejrtrækning og lader dig bedre kontrollere det. Dette hjælper dig med at opdage, når dine følelser påvirker åndedrættet og gør dig i stand til at bruge åndedrættet til at berolige dine følelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *